0
VARUKORGEN
1234-huset_1100x530px.jpg

Modern

Modern Täckfärg för träfasader kan användas på omålade fasader och ytor som tidigare är målade med alkydoljefärg. Det är en vattenburen färg som jämfört med tidigare lösningsmedelsburna färger ger bättre glanshållning och snabbare torktid. Den är också mer väderbeständig och lättare att måla med. Optimal för horisontella ytor. Komplettera med System Grundolja och System Grundfärg.

Steg 1, System Grundolja. Det här är en vattenburen olja som du använder på obehandlade panelskarvar, ändträ och sprickor. System Grundolja trä tränger väl in i underlaget, avvisar vatten och ger ett effektivt skydd mot angrepp från mögel, rötsvamp och blånad på trä ovan jord (användarklass 2 och 3). Behandlat trä får inte vara i kontakt med mark, eller utsättas för ständig vätning från regn, söt- eller saltvatten, och ska alltid övermålas.

Steg 2, System Grundfärg. En vattenburen alkydgrundfärg anpassad för målning av träfasader samt andra utvändiga snickerier. Ger ett täckande fuktskydd och ger bästa möjliga fäste åt täckfärgen.

Steg 3, Modern Täckfärg. 

Steg 4, Fönster. Målas också med Modern Täckfärg.